С лекция за славната история започна подготовка отборът на Марек (+АУДИО)

   С водосвет за здраве и благоденствие отслужен от отец Кирил започна подготовка отборът на Марек. Футболистите на тима се събраха вчера за първа тренировка за годината на ст. „Бончук”, а отец Кирил им разказа за славната история на клуба. Самият той е дългогодишен привърженик на Марек и редовно посещава мачовете на отбора. При излизане за тренировката домакинът Димитър Гущеров лисна кофа с вода пред състезателите за успех и повече победи през новата година.

   В заниманието се включиха 24 футболисти. Сред тях са двама нови, които идват от юношеските школи на Левски и Берое. Те ще изкарат проби и ако покажат добри качества през подготовката, ще останат в Марек за втория дял на Югозападната Трета лига. След година и половина престой в школата на Септември (Сф) в Дупница се завърна 17-годишният вратар Константин Костадинов. Отбора напускат Росен Йорданов и Евгени Гроздин. Невъзстановени от контузии са Антонио Арсов, Иван Влахов и Димитър Чечев, но до началото на официалните мачове се очаква тримата да са излекувани.

   Треньор остава Цветан Видински, който ще съвместява функциите и на президент на клуба. В работата ще му помага Светослав Георгиев. Вече са договорени 6 контролни срещи със съперници от третия ешелон. Първата проверка е насрочена за 18 януари с Перун (Кресна). Втората ще бъде на 1 февруари с ФК Кюстендил.

   В звуковия файл може да чуете от Цветан Видински повече за ситуацията в клуба и за това с какви футболисти започва подготовка отборът на Марек