Бившият депутат от БСП Иво Атанасов разисква в Дупница социалната справедливост (+АУДИО)

   Бившият депутат от БСП Иво Атанасов бе на посещение в Дупница по повод Световния ден на социалната справедливост. Атанасов пристигна по покана на новия председател на младежката организация на БСП-Дупница Габриела Златанчева със съдействието на народния представител д-р Иван Ибришимов и лидера на областната структура на социалистическата партия Станислав Павлов. Самият Иво Атанасов призна, че не е участвал в политически прояви от 7 години. Пред членове и симпатизанти на БСП Атанасов говори по темите: „Възможна ли е лявата политика, има ли я сега, ще я бъде ли? Социален ли беше преходът на България? Има ли изход?”. Присъстваха и общинските съветници от БСП Валентина Караганова и Ивайло Петров.

   Иво Атанасов е председател на комисията по гражданско общество и медии, автор на книгите "Леонардо от Лисиците", "Стъклената къща" и "Парламентът като "Мъпет Шоу"", член на Съвета за електронни медии, общественик и експерт.

   20 февруари е Световен ден на социална справедливост, обявен за такъв през 2009 г. с резолюция 62/10 на Общото събрание на ООН от 26 ноември 2007 г. Световният ден на социалната справедливост носи специално послание, в което се съдържа важна част от мисията на Министерството на труда и социалната политика. То стои във фокуса на политиките за повишаване на благосъстоянието на българските граждани, чрез осигуряване на пълноценното и равнопоставеното им участие в обществения живот. Този призив е водещ в усилията да бъде гарантирано справедливо разпределение на резултатите от икономическия и социален напредък.

   Как вижда социалната справедливост в страната чуйте в звуковия файл от бившия народен представител от БСП Иво Атанасов