Pro fight 17 в Дупница завърши с много бой и годежен пръстен (+АУДИО)

   Препълнената Спортна зала в Дупница бе домакин за 3-и път на гала вечер по кикбокс. Имаше международно участие, като в Pro fight 17се изиграха 8 мача по кикбокс, както и една боксова среща. Спортист №1 на Дупница за 2018 г. Доброслав Радев защити Балканския пояс, като победи с 3:0 съдийски гласа сърбина Сладжан Драгишич. Голямата изненада на вечерта пък поднесе друг представител на СК Патриот - Драгомир Кацаров. Първо Драго спечели срещу гърка Валентинос Кириакидис, а веднага след мача с кръв и пот на чело падна на колене пред приятелката си Ивета и й подари годежен пръстен на ринга. Ивета пък каза заветното „да“ пред повече от 1500 души в залата.

   В останалите мачове европейският шампион Димитър Пенчев победи категорично гърка Михалис Аргирис. Теодор Христов се справи с Милош Янкович от Ниш, Сърбия. Живко Гюров от Бургас пък загуби от друг сърбин от Ниш - Лазар Арсич. Благоевградчанинът Илиан Томанов се изправи срещу Мики Ивановски от Северна Македония. Победител излезе Ивановски, който е в екипа на елитните специални части „Тигри” в Скопие. Изигра се и варненско дерби между Али Юзеир и Александър Чакъров. Победата отиде при Чакъров. Много здрав сблъсък сътвориха Яни Янчев и Даниел Гецов. Двамата показаха много агресия на ринга, а победата бе присъдена на Даниел Гецов.

   Боксовата среща също се превърна в зрелище. Биха се 7-кратният шампион на България Григор Саруханян и Антонио Григоров. Саруханян обра бурните овации на публиката с класата, която демонстрира, като нокаутира съперника си във втория рунд. Това бе реванш между двамата боксьори, след като и първата среща бе завършила по този начин. Житейската история на Саруханян е изключително любопитна. Той е само на 32 години, но 10 години е прекарал в затвора. Имало е тежък инцидент с убийство, но вече всички неприятности са зад гърба на Григор Саруханян и той се е насочил изцяло към бокса, където реди победа след победа.

   В началото на гала вечерта в Дупница се изиграха и 3 подгряващи срещи. В тях дупничанинът Мони Василев загуби от Рандъм Иванов от Перник. Мартин Копривленски, който е брат на известния боец Стоян Копривленски, пък надделя над Йордан Валентинов, а друг малък представител на СК Патриот Браян Георгиев спечели срещу македонеца Дилан Ивановски.

Официален гост на събитието бе министърът на спорта Красен Кралев, който бе придружен от главния секретар на ММС Асен Марков. Кралев получи подарък от малкия Божидар и неговата майка Соня. Божидар е част от СК Патриот и страда от аутизъм, но тренировките му помагат да преодолее заболяването. На гала вечерта присъстваха и кметът на Дупница Методи Чимев, заместникът му Крум Милев и общински съветници. Сред официалните лица бяха и президентите на Марек и на Марек Юнион-Ивкони Борис Паризов и Ивайло Константинов. За доброто настроение се погрижиха танцьорите от фолклорен състав „Зора“, с ръководител Дилиана Диканска, и народният изпълнител Володя Стоянов.

   В звуковия файл може да чуете какво споделиха Драгомир Кацаров, Мики Ивановски, Григор Саруханян и Доброслав Радев