Дупница - Рън събира най-добрите български бегачи (+ЗВУК)

   Лекоатлетическият пробег в Дупница ще събере едни от най-добрите български бегачи, между които Милка Михайлова и сапаревобанецът Димчо Мицов. До момента участие са заявили и 10 състезатели от Дупница. Това обяви Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика по повод състезанието Дупница Рън, което ще се проведе в неделя. Целта на надпреварата е да се възродят традициите на Дупница в леката атлетика, посочи още Бонов.

   Масовият старт е в неделя от 10 часа на площад „Свобода” като трасето е с дължина 8,22 км от Дупница до Самораново и е с денивелация 36 метра, поясни треньорът по лека атлетика Йорданка Янкова. Веднага след това е другият масов старт - на късата дисциплина от една миля. За малчуганите има осигурено занимание "Детска атлетика", което ще започне в 10,15 часа отново на площад „Свобода”. В него ще се включат деца от Дупница, Благоевград, Перник, Сандански, София. Общият брой на участниците се очаква да бъде между 150 и 200.

   Организатори на събитието са Община Дупница и Българската федерация по лека атлетика, като те уточниха, че такса за регистрация за представители на града-домакин няма. Право на участие в пробега имат всички родени преди 2005 година. Осигурен е и награден фонд за победителите.