Класик рали „Витоша“ ще мине през Дупница (+АУДИО)

   Класик рали „Витоша“ ще мине през централния площад на Дупница „Свобода“. Това обяви Владимир Димитров – председател на автомобилен ретро клуб Авангард. Второто издание на ралито ще бъде в разширен мащаб и ще се проведе в рамките на два дни – 14 и 15 септември, с обща дължина около 300 км. Стартът ще бъде даден от стадиона в Княжево, като по-голямата част от трасето преминава в подножието на планина Витоша и околните прилежащи територии. В ралито ще участват точно 50 автомобила, като за първи път Дупница ще се включи като дестинация в състезанието.

   Главният мениджър на автомобилния ретро клуб Данаил Пенчев пък обяви, че през следващата година в България ще бъде създаден и национален аукцион за ретро автомобили.

   Димитров и Пенчев бяха сред основните организатори на ретро парада, който се проведе през уикенда в Дупница. На площад „Свобода“ бяха изложени над 75 возила на собственици от цяла Югозападна България, както и от Пловдив. Голямата награда на кмета Методи Чимев отиде при „Мерцедес“ 170 S, производство 1951 година, със собственик Петър Сотиров от София. В сградата на Община Дупница пък бе организирана и изложба на макети на класически автомобили, която също предизвика огромен интерес.

   В звуковия файл може да чуете какво казаха Владимир Димитров и Данаил Пенчев за ретро парада в Дупница и за това какво предстои