Цветан Видински е новият президент на Марек (+АУДИО)

   Цветан Видински бе избран за президент на Марек, след като оставката на досегашния такъв Борис Паризов бе приета на Общо събрание на клуба. Борис Паризов остава в Управителния съвет, заедно с Васил Василев и Видински, който зае мястото на Росен Марков. След гласуване между тримата за председател на УС бе избран Цветан Видински. Останалите 12 члена на сдружението остават същите.

   На заседанието снощи присъства и кметът на Дупница Методи Чимев. Одобрено бе по негово предложение в следващите месеци да се пристъпи към преструктуриране на клуба към Акционерно дружество. Идеята е контролния пакет акции да държи Общината, която в дружеството ще влезе с имоти и с финансови средства. 3 по-големи фирми също са заявили, че ще придобият акции в клуба, ще го финансират и ще участват в управлението. Дружеството ще бъде отворено и за дребни акционери. На Общото събрание снощи бе приет и отчетът на сдружението за 2018 г.

   В звуковия файл може да чуете повече за решенията на снощното Общо събрание на Марек от избрания за председател на УС Цветан Видински