Спортната зала показва „Дупница през вековете” (+АУДИО)

   Историческият музей в Дупница изложи фотоси във фоайето на Спортната зала по случай националния празник 3 март. Изложба е под надслов „Дупница през вековете”, като проследява историческото развитие на града – от най-дълбока древност до съвременния облик. Показани са различни документи и снимки от историята на Дупница. Може да се види и копие на османския регистър, където за първи път се споменава името Дупница през 15-и век. Представени са и елементи от църковните борби и църковния живот. Могат да се видят и снимки на революционерите, които след Освобождението са пребивавали на територията на Дупница. Представена е и информация за военното дело и най-вече относно установяването на Седма рилска дивизия и нейния щаб в града.

  Изложбата е подредена в Спортната зала по инициатива на ръководството на залата по повод 3 март и може да се види в днешния и утрешния ден.

   В звуковия файл може да чуете повече за самата изложба и какво представлява тя от уредника на Исторически музей-Дупница Емил Севдин