Събраха половината от необходимата сума за издигане на паметник на Невена Коканова в родна Дупница (+АУДИО)

   380 лв. бяха събрани от дупничани на благотворителната вечер за инициативата за издигане на паметник на актрисата Невена Коканова в родния й град. Сумата постъпи от продажба на календари с портрети на актрисата и дарения в кутия, обясни организаторът Николай Табаков. Кампанията продължава, като художници вече подредиха изложба посветена на каузата за направата на паметник на Невена Коканова в Дупница, предстоят благотворителни концерти, в които ще участват известни музиканти. Свои инициативи ще имат и театралите, а после и кинаджиите. Идеята е по този начин в каузата да се включи цялата творческа гилдия в България, обясни Николай Табаков.

   До момента с различните инициативи са събрани общо над 5000 лв. Сумата ще набъбне с още 10 000 лева, ако Общинският съвет гласува отпускането на средства за кампанията. Предложението дойде от доц. Радослав Радославов, а като докладна ще бъде гласувано с приемането на проектобюджета на община Дупница. По първоначални изчисления за издигането на паметник на Невена Коканова ще са необходими общо около 30 000 лева. Може да се включите в кампанията по набиране на средства и с превод по банкова сметка.

   В звуковия файл може да чуете повече инициативата за издигане на паметник на Невена Коканова в родния й град от организатора Николай Табаков