Прокуристът на болницата Мария Иванова

Осигурен е необходимият здравен персонал в Родилно отделение на общинската болница в Дупница и то продължава да работи по нормалния начин. Това стана ясно след срещата между общинските съветници, които дискутираха бъдещето на лечебното заведение. Проблемът не е бил финансов, а кадрови, но той вече е решен, увериха от здравното заведение. 

   Прокуристът на болницата Мария Иванова заяви след срещата с общинските съветници, че никога не е взимала решение да бъде закрито Родилно отделение или да бъдат закрити дейности в него. „Напротив – водя борба за запазване на структурите и дейността на лечебното заведение. Болницата вече е стабилизирана и се самоиздържа“, изтъкна Иванова. Тя посочи и че за завеждащ Родилно отделение е назначен д-р Кръстев. Ще бъдат назначени и акушери, които започват курс за допълнителна специалност. Няма напуснали лекари, увери още Мария Иванова. В по-общ план пък председателят на Общинския съвет Емил Гущеров разкри, че за една годината дълговете на болницата са намалени от 2 400 000 лева до под 2 000 000 лева. 

   Самата среща между общинските съветници бе закрита, след като в началото на дебата след гласуване бе решено да не бъдат допускани представители на медиите. Освен прокуриста Мария Иванова, на дебатите присъства и кметът на Дупница Методи Чимев.