Преходно жилище за деца откриха в Дупница (+АУДИО)

   Преходно жилище за деца от 15- до 18-годишна възраст бе открито днес в Дупница. Центърът се намира в района на бившите казарми, в близост до социалните жилища. Капацитетът му е 8 места. Ръководителят на проекта Ели Подгорска обясни, че преходното жилище ще осигури на потребителите среда много близка до домашната. Обособени са 2 самостоятелни стаи и 3 с по две легла, както кухненско помещение и други. Целта е чрез това жилище децата да бъдат изведени от институциите. В тази връзка стана ясно, че Домът за деца и юноши лишени от родителска грижа „Олга Стоянова” ще бъде закрит, след като започне да функционира преходното жилище в Дупница.

   На церемонията по откриване присъства кметът на Дупница Методи Чимев, заместникът му Крум Милев, представители на фирмата изпълнители и общински служители. Градоначалникът отбеляза, че районът на бившите казарми се е обособил като един от най-привлекателните в Дупница. По думи на кмета, там предстои да се реализират и нови подобни проекти. Реализираните инфраструктурни проекти дотук пък са в основата за първото място на Община Дупница в категория "Градска среда" в тазгодишния национален вот „Кмет на годината за мандат 2015-2019“, изтъкна Методи Чимев. Наградата бе връчена снощи.

  В звуковия файл може да чуете какво каза Методи Чимев за получения приз от националния вот и за откритото днес преходно жилище за деца в Дупница