Отбелязаха 23 години от дупнишките барикади (+АУДИО)

   Двайсетина души се събраха на дупнишките барикади днес, за да отбележат годишнината от събитията довели до падане на правителството на Жан Виденов. Днес се навършват 23 години от вдигането на барикадите. Край новооткрития паметник присъстваха едни от най-активните участници в събитията от преди 23 години, като Тодорка Савова, Михаил Панчев, Георги Гиздов, Адриана Велева, Николай Табаков и други. Дойде и председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов, както и общинските съветници Йордан Йорданов от ГЕРБ и Венелин Коларов от СДС.

   В близост до мястото на барикадите през есента на миналата година бе издигнат паметник, който да напомня за емблематичните за Дупница събития. Монументът бе изграден, след като през 2016 г. общественици и политици учредиха сдружението „Духът на Дупница“ по инициатива на тогавашния председател на Общинския съвет и председател на местната структура на ГЕРБ Ивайло Константинов. Целта на сдружението е опазване на историята на града и региона, а първата поставена задача бе именно изграждането на монументален символ на Дупнишките барикади.

  В звуковия файл може да чуете какво каза на паметника на барикадите днес един от най-активните участници в събитията Михаил Панчев