От Община Дупница разработват варианти за облекчаване на търговците (+АУДИО)

   От Община Дупница разработват различни варианти в условията на извънредна ситуация, с които да облекчат търговците, които ползват обекти общинска собственост, включително в ГУМ. Броят на тези търговци е около 250, като почти всички към този момент не работят, заради въведените ограничения от страна на здравния министър, посочи заместник-кметът по стопанските дейности Олга Китанова. Тя заяви, че се върви към освобождаване от наем на определени търговци или облекчаване на наемните им договорености. Такова предложение ще бъде входирано в Общинския съвет, който да го одобри и да влезе в сила.

   Община Дупница ще гарантира здравните работници от общинската болница в града да получат навреме своите финансови възнаграждения. Това обяви още заместник-кметът Олга Китанова във връзка с това, че се очаква приходите на лечебните заведения да намалеят в условията на извънредно положение. От Община Дупница започват изчисления, в какъв размер ще бъде финансовият недостиг на общинската болница, за да може да се реагира със средства от общинския бюджет. В тази връзка предстои да бъде направена и актуализация на бюджета на Община Дупница, посочи още Китанова.

   В звуковия файл може да чуете от заместник-кмета по стопанските дейности Олга Китанова какви облекчения смята да предприеме Община Дупница в условията на извънредно положение