Нова структура на Екогласност учредиха в Дупница (+АУДИО)

   Старата структура на политически клуб Екогласност в Дупница е закрита, а днес е учредена нова такава. Това обяви на пресконференция лидерът Емил Георгиев. По думи на Емил Георгиев ръководството на старата организация на Екогласност в Дупница се е компрометирало с прикриване на информация относно отпадъците в района на магистрала „Струма” и това е причина за закриването й. Георгиев посочи и че ръководството на предишната структура е бойкотирало изминалите европейски и местни избори, а също така не е подкрепило БСП, макар да е имало такова решение на национално ниво.

   За председател на новата местна структура на политическия клуб в Дупница е избрана Даниела Борисова. Секретар ще бъде Красимира Тодорова, а делегати – Лилия Стоименова и Пламен Николов. Новата структура е съставена от общо 10 души. Като приоритети пред нея Емил Георгиев посочи недопускане изграждането на депо за отпадъци край село Джерман, решаване на проблема с водата в региона, както и този със замърсяването на въздуха от ТЕЦ Бобов дол.

   В звуковия файл може да чуете повече за причините за закриването на старата структура на Екогласност в Дупница от председателя на политическия клуб Емил Георгиев