Направиха първа копка на пътя Дупница – Самоков (+АУДИО)

   Първа копка на ремонта на второкласния път Дупница - Клисура – Самоков бе направена днес. Това стана на улица „Самоковско шосе“ в Дупница, в района на Пожарната. На символичната първа копка присъства заместник-министърът на регионалното министерство Деница Николова, както и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

   Дължината на второкласния път е 32,5 км. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Отсечката е разделена на два лота. Първия лот е с дължина 16,8 км, стойността на договора е 10 707 816 лв. с ДДС. Строителният надзор ще струва 302 760 лв. с ДДС, а авторският надзор е за 17 988 лв. с ДДС. Дължината на втория лот е 15,7 км. Договорът е за 15 442 154 лв. с ДДС. Строителният надзор ще струва е 296 400 лв. с ДДС, а авторският надзор е 17 988 лв. с ДДС. Срокът за приключване на дейностите е 15 месеца.

   На церемонията днес освен Деница Николова и Георги Терзийски, присъстваха кметовете на Дупница и Самоков Методи Чимев и Владимир Георгиев, както и този на Сапарева баня Калин Гелев. Присъства и народният представител Радослава Чеканска, областният управител Виктор Янев, заместник областният управител Матей Попниколов, както и представители на фирмата изпълнител.

В звуковия файл може да чуете какво каза за ремонта на пътя Дупница – Самоков заместник-министър Деница Николова