Направиха първа копка на нов площад в с. Джерман (+АУДИО)

   Първа копка на нов площад в дупнишкото с. Джерман бе направена днес. На събитието присъстваха кметът на общината Методи Чимев, заместниците му Крум Милев и Олга Китанова, директорът на Дирекция "Строителство" Серьожа Котев, представители на фирмата изпълнител, кметът на селото Ангел Цветков, както и десетки жители. Музикално-поетична програма представиха най-малките момчета и момичета от селото, а отец Кирил отслужи водосвет за здраве и късмет. 

   Този терен преди 40 години е бил определен за площад на селото, но намерението така и не се е осъществило. Преди 3 години е започнала процедура по придобиването на имота от държавата, и след като Община Дупница става собственик е проведена процедура по избор на изпълнител, обясни Методи Чимев. Необходимата сума в размер на около 150 хиляди лева е заложена в капиталовия списък на Община Дупница. Прогнозите са, че площадът ще бъде готов за празника на селото Илинден на 20 юли. Предвижда се да бъде изградена нова детска площадка, чешма, както и места за отдих. 

   До седмица трябва да стартират и дейностите по изграждането на новото кметство в Джерман за сумата от около 66 хиляди лева.

   В звуковия файл може да чуете какво каза за дейностите по изграждане на нов площад в с. Джерман кметът на Община Дупница Методи Чимев