Младежки център с паркова зона и водни площи правят на мястото на КЕЧ-а в Дупница (+АУДИО)

   Младежкият център, който община Дупница предвижда да изгради на мястото на бившия КЕЧ, ще бъде разделен на обособени зони. Това стана ясно от презентация на инвестиционния проект, направена днес от главния архитект Славка Петкова. Както съобщихме, Община Дупница е на крачка от придобиване на имотите на бившия КЕЧ, след като на следващото заседание на Министерски съвет ще бъде прехвърлено безвъзмездно правото на собственост.

   Обособените зони ще включват арт работилница по интереси, зона за мероприятия на открито, паркови зони с водна площ, фитнес и WiFi-зона. Предвижда се изграждането и на административна сграда, информационен център, паркинг за автомобили, както и станция и паркинг за велосипеди. Новият Младежки център ще може да се ползва от детските градини и училищата в Дупница, както и за различни състезания. Имотът е с площ от около 13 декара и включва общо 28 сгради, които в момента са в окаяно състояние.

  В звуковия файл може да чуете подробности за идейния проект за Младежки център в Дупница от главния архитект на общината Славка Петкова