Майстори се борят за любовта на Милкана в дупнишкия театър (+АУДИО)

   Премиерата на пиесата „Майстори” по Рачо Стоянов е днес от 19 часа в салона на Общински драматичен театър „Невена Коканова”-Дупница. „Майстори” ще се играе по случай 125 години от първото театрално представление в Дупница и е част от Майските празници на културата. Режисьор е Надежда Асенова, а освен нея гости в екипа са и сценографът Кънчо Касабов и Димка Касабова, която отговаря за костюмите. Музиката е на Юри Ступел. В основата е легендата за прочутите тревненски резбари, сключили облог за майсторство, чийто залог обаче е любовта.

   В образа на главната героиня Милкана влиза младата и талантлива актриса от дупнишкия театър Анастасия Левордашка. Образите на двама майстори резбари Найден и Живко, които се борят за любовта й, се пресъздават от гост-актьорите Камен Иванов и Димитър Живков. Останалите роли са дело на доайена Славчо Пеев, Валентин Балабанов, Петко Каменов, Владимир Богданов, Филип Гуляшки, Георги Бояджиев, Василка Сумева и Виктория Янева. Пиесата „Майстори“ е написана през 1922 г., а за първи път е поставена 5 години по-късно в Народния театър „Иван Вазов”.

   Всички, които не са успели да се сдобият с безплатни покани за премиерата, могат да гледат представлението през юни, когато ще е с билети.

   В звуковия файл може да чуете какво сподели режисьорът Надежда Асенова минути след края на генералната репетиция