Марек Юнион-Ивкони започна с водосвет и обяви цел да спечели медал (+АУДИО)

   Марек Юнион-Ивкони започна подготовка за новия сезон във волейболната Суперлига. Преди първата тренировка в Спортната зала в Дупница бе отслужен водосвет за здраве и успехи. Отборът бе аплодиран от десетина от най-верните запалянковци, които също пожелаха успех на играчите.

   14 са състезателите в тима като в тях има и няколко нови имена. Яни Георгиев идва от ЦСКА, Илиян Преспов – играл в Славия и Пирин (Рз), националното либеро Владислав Иванов-Лимона, завърналият се от Хебър Светослав Станков и ветеранът Костадин Стойков са новите попълнения. С тима тренира и Александър Митков от бургаския Дея Спорт, който обаче ще мине пробен период преди треньорът Виктор Карагьозов да прецени дали да го задържи за постоянно. Нито един от африканските волейболисти на клуба няма да играе с екипа на Марек през новия сезон, разкри мениджърът Людмил Найденов. Клубният началник каза, че може да се счита, че селекцията е на 99% завършена. Подготовката ще премине почти изцяло в Дупница, като в движение ще се търсят съперници за контролни срещи. Предвиждат се проверки и с тимове от Гърция и Турция. Целта пред отбора е влизане в първите 4 в редовния сезон и спечелването на медал.

   В звуковия файл може да чуете какво каза на първата тренировка за новия сезон на Марек Юнион-Ивкони мениджърът на клуба Людмил Найденов