Костадин Костадинов стана председател на ОбС-Дупница (+АУДИО)

   Костадин Костадинов стана председател на новоизбрания общински съвет в Дупница. Процедурата по избор на председател се проведе на днешното първо заседание на местния парламент. Изборът на председател стана с тайно гласуване между общинските съветници. „За” Костадин Костадинов гласуваха 17 общински съветници. Предложеният от групата на БСП Станислав Павлов получи доверието на 8 общински съветници, а за предложения от Глас Народен Леонид Хаздай гласуваха 5-има общински съветници. Две от бюлетините бяха невалидни, а на сесията не присъстваше Бойко Христов от БСП. Преди да се пристъпи към гласуване бе прочетена декларация от общинския съветник от ГЕРБ Александър Паризов. От декларацията стана ясно, че е било подписано споразумение за сътрудничество и партньорство между групите на ГЕРБ и СДС. Подписите си под документа са положили председателят на структурата на партия ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов и регионалният представител на СДС в лицето на Костадин Костадинов.

   Първото заседание на новоизбрания общински съвет бе водено от най-възрастния общински съветник Йордан Йорданов от ГЕРБ. Самата сесия започна с химна на Република България и полагане на клетва от новоизбрания кмет на общината Методи Чимев, общинските съветници и кметовете на кметства. Удостоверенията на новите съветници и кметове връчи председателят на Общинска избирателна комисия-Дупница Мария Чомакова, която обяви и резултатите от проведените местни избори.

   На заседанието присъстваха и областният управител на Кюстендил Виктор Янев, заместникът му Матей Попниколов и народният представител Радослава Чеканска.

   В звуковия файл може да чуете какво каза Костадин Костадинов, веднага след като бе избран за председател на ОбС-Дупница