Колоездачи от Гърция, Сърбия и Македония се събират за състезание в Дупница и Сапарева баня (+АУДИО)

   Колоездачно състезание ще се проведе за втора поредна година в Дупница и Сапарева баня. Стартовете на надпреварата са тази събота и неделя – 18-и 19 май. Предвидено е изкачване до курорта Паничище за любители колоездачи с дължина 10 километра. Професионални колоездачи пък ще се състезават с обиколки по направлението Дупница - Паничище с обща дължина 100 километра. В неделния ден професионалистите ще се състезават в центъра на Дупница в надпревара тип Критериум по точки, предвидено е и състезание за деца. Наградният фонд е над 3000 лева.

   Над 200 колоездачи са заявили участие, като записванията за любителите продължават до петък. Ще участват най-добрите български състезатели, както и колоездачи от Гърция, Сърбия и Северна Македония.

   Кметът на Дупница Методи Чимев заяви, че идеята е надпреварата да стане традиционна, тъй като предизвиква голям интерес. Полицията в Дупница пък ще има задачата да осигури безопасността на участници и зрители. Главният организатор Любослав Венков посочи, че трасето е в отлично състояние, което е едно от изискванията за организирането на състезание по колоездене. Той подари на кмета Чимев оригинален екип с автограф на световната шампионка Талита Де Йонк, която се състезава за холандския "Ларес".

   В звуковия файл може да чуете от Любослав Венков как ще протече надпреварата в Дупница