Дупница приема Купата на европейските шампиони по софтбол (+АУДИО)

   Турнирът за Купата на европейските шампиони по софтбол за жени, група Б, започна в Дупница. Домакин е местният отбор Ейнджълс. Домакинството бе спечелено в началото на годината на ежегодния конгрес на Европейската федерация по софтбол. В турнира участват 9 отбора, два от които български – Академичките от София, като шампионки на страната за 2018 година и Ейнджълс от Дупница като домакин на турнира. Останалите отбори са: Принц Загреб (Хърватия), Хорсхолм (Дания), Микс (Великобритания), Атлетико Сан Себастиян (Испания), Гепарди Зори (Унгария), Скьовде Сейнтс (Швеция) и Байт Шемс (Израел).

   Турнирът се провежда на игрищата в ж.к. Бистрица. Официалното откриване бе снощи, а на него присъства и кметът на Дупница Методи Чимев. По регламент отборите играят всеки срещу всеки до петък, след което се прави класиране. Първите два отбора се срещат във финал в събота, а победителят се класира в Премиър лийг, където са най-добрите 10 отбора в Европа. Главният организатор на турнира в Дупница Николай Пилев обясни, че някои от отборите са привлекли състезателки от САЩ и Япония специално за тази надпревара. За тима от Дупница пък играе холандка.

    В звуковия файл може да чуете подробности за турнира за Купата на европейските шампиони по софтбол за жени, група Б, от Николай Пилев – треньор на домакините от Ейнджълс