Допълнителен технически персонал и край на безплатните постановки иска театърът в Дупница

   Директорът на дупнишкия театър Валентин Балабанов ще изиска от общинското ръководство назначаването на щат на допълнителни технически лица. Според Балабанов към момента персоналът в ОбДТ „Невена Коканова” е на санитарния минимум. „За следващата година ще са ни нужни нови хора за нормалното съществуване на театъра”, посочи на пресконференция днес Валентин Балабанов. Той допълни, че планира среща с кмета на Дупница Методи Чимев, на която да бъде намерена точната формула за разширяване на техническия персонал в театъра.

   Като друг проблем на дупнишкия театър Балабанов посочи липсата на собствен транспорт, което се оказва пречка за гастроли в страната. В момента пътуванията на актьорите за представления в страната стават чрез наемането на частни транспортни фирми, но това по думите на директора, води до прекомерно големи разходи.

   Валентин Балабанов посочи и че традиционно за празника на Дупница театърът ще подготви ново представление, но ще държи да се прекрати практиката входът да е безплатен. Идеята на Балабанов е премиерата на новото представление да бъде малко преди самия празник на Дупница и да бъде с билети.

В звуковия файл може да чуете повече по темата с безплатните постановки в Дупница от директора на ОбДТ „Невена Коканова” - Валентин Балабанов