Бюст-паметник на Невена Коканова краси театъра в Дупница (+АУДИО)

   Бюст-паметник на незабравимата Невена Коканова бе открит във фоайето на театъра в Дупница, който носи нейното име. Събитието уважиха актьори от дупнишкия театър, директорът Валентин Балабанов, културни дейци и хора, дарили за направата на бюст паметника. Специални гости днес бяха авторът на произведението - скулптурът Ставри Калинов, както и един от най-близките приятели на Невена Коканова – актрисата Мария Статулова. Именно Статулова заедно с художествения ръководител на театъра в Дупница – Славчо Пеев извършиха символичното откриване на бюст-паметника. Произведението е поставено във фоайето в сградата на театъра и е създадено в знак на признателност от страна на дупничани към именитата наша съгражданка – Невена Коканова.

   Скулптурът Ставри Калинов каза пред присъстващите, че за него Невена Коканова е била една от актрисите, които го е вдъхновявала с красотата си, със способността си и с морала си. Ставри Калинов е автор и на барелефа на Невена Коканова, който е поставен на входа на дупнишкия театър.

   В звуковия файл може да чуете какво сподели за познанството си с Невена Коканова един от най-близките й приятели – актрисата Мария Статулова