БСП настоя за пари за селата, болницата и за спортна школа в Дупница (+АУДИО)

   Конкретните си предложения по проектобюджета на община Дупница за 2020 г. представи групата общински съветници от БСП на пресконференция днес, след като снощи ги обяви и на общественото обсъждане. Общинският и областен лидер на партията Станислав Павлов даде предложение да бъде направена пристройка към сградата на ОУ „Евлоги Георгиев”, за да се избегне двусменния режим на обучение. Предложи да бъдат отпуснати 100 000 лева за закупуване на медицинска апаратура за нуждите на общинската болница, както и да бъдат отпускани по 3000 лева целево за всяко кметство в общината.

   С предложения относно бюджета на община Дупница за годината излезе и общинският съветник от БСП Валентина Караганова. Тя настоява да бъдат предвидени средства в размер на 1000 лева за всяко второ дете в семейство с цел стимулиране на раждаемостта. Ивайло Петров пък даде предложение да бъдат осигурени 5000 лева, които да обезпечат свързването с канализацията на санитарните възли при бейзболния стадион в жк Бистрица. „Не е нормално при състезания от европейски и световен мащаб да се използват химически тоалетни”, мотивира предложението си Петров. Друг общински съветник от БСП Асен Илиев пък даде предложение в Дупница да бъде създадена ученическа спортна школа, както и общинската субсидия за спорт да бъде разделена. Идеята е половината от предвидените 90 000 лева да отидат за масова физкултура, а другата половина - за високо спортно майсторство. Асен Илиев обаче изрази скептицизъм относно това дали предложението му ще бъде одобрено от общинското ръководство.

   В звуковия файл може да чуете повече за предложенията на БСП по проектобюджета на община Дупница от Станислав Павлов и Асен Илиев