Петък  ни радва с температури до 10 градуса

   Днес облачността ще е променлива, следобед по-често значителна. Преди обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина, западната част на Горнотракийската низина и източните райони и силен. Максималните температури ще са между 5° и 10° градуса.

По планините вятърът ще е по-силен, особено по Старопланинските била. Облачността ще е променлива, по-значителна над Западна и Централна Стара планина, където има вероятност да прехвърча слаб сняг. Температури в топлата част на денонощието – между минус 4 градуса по високите части и плюс 1 в ниските планински масиви.

Почивните дни

През почивните дни не се очакват резки температурни промени. Облачността и през двата дни ще е динамична с краткотрайни и слаби превалявания от сняг в планините. Събота ще е по-студеният ден с дневни температури в интервала между 2 и 7 градуса, а в неделя термометрите отново ще се колебаят между 5 и 10 градуса. Ще се усеща вятър, който ще е по-силен в последния ден на седмицата в планините, в Дунавската равнина и Тракия.

През следващата седмица

През следващата седмица времето ще е спокойно в понеделник, когато дневните температури ще отбележат леко повишение с градус-два спрямо неделя. Във вторник циклон от Средиземноморието ще премине над Гърция, но ще засегне частично и нашата страна с валежи от сняг в планините и някои райони в югозападната половина на страната. На изток преваляванията ще са предимно от дъжд. Валежите бързо ще спрат още в сряда. В четвъртък и петък слънцето ще е по-щедро, а температурите ще се повишават.