Предимно слънчево и горещо във вторник

Денят започва с минимални температури от 15 до 20 градуса. Проникналият от север по-хладен, но сух въздух, бързо ще се затопли. Следобед над страната ще се развиват купести облаци. Вятърът ще бъде слаб от изток-югоизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 32 до 36 градуса.

Над морето преди обед ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде от изток-североизток до умерен със скорост до 25 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 26-29 градуса. Морската вода е с температура от 25-26 градуса по северното крайбрежие до 26-27 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие - по- силно, височината на вълните ще достигне до 2 метра.

Над планините следобед ще има купеста облачност, без валежи. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде до умерен от север със скорост до 30 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина около 8-9 градуса, а на 1500 м височина до 18.

У нас утре ще бъде доста топло в цялата страна. В четвъртък и петък ще бъде горещо с най-високи температури, като в най-топлите за България места показанията на термометрите ще надвишават 40-42 градуса.

В събота и неделя показанията на термометрите у нас ще бъдат най-високи с температури в населените места от 37 до 43-44 градуса.