Изстрадалото семейство  Секулови се настани в новия си дом!

   Екипи на Спешен център и Противопожарната служба  в Дупница транспортираха до новия им дом семейство Секулови. За първи път през прага на ремонтираната къща преминаха дъщерята Хриси, майката Светла и бащата Христо. Заради тежкото здравословно състояние на момичето и влошеното  здраве  на майката се наложи оказването на лекарско съдействие.Изключително драматични  и прочувствени бяха първите минути на Секулови  в новото им жилище.  Сълзи се стичаха по очите на новодомците и всички доброволци, които неуморно работеха в продължение на няколко дни, за да могат да ремонтират старата къща и да настанят в нея  изстрадалото дупнишко семейство. Там вече има кухненски бокс, баня и две стаи , в които семейство Секулови могат да живеят в нормални условия. Има и аварийна врата, пред която ще бъде изградена рампа, за да може момичето да бъде извеждано.  След минутите на сълзи дойдоха и миговете на радост.Всички доброволци се наредиха около тримата новодомци за обща снимка.Те получиха уверението, че няма да бъдат изоставени в трудностите и винаги ще могат да разчитат на помощ и подкрепа от платформата”Приятели, помагайте-Лео Кадели”. Сред най-близките им помощници и в утрешните дни ще бъде кметът на Мламолово - Милчо Михайлов.Той е първият подал сигнал за тежката участ на сем. Секулови  и необходимостта от помощ и съдействие. В качеството си на доброволец той работеше неуморно за реализирането на каузата в Дупница. „Благодаря на всички за добрата работа. Надявам се, че  сем.Секулови ще живее вече  малко по-спокойно и щастливо.Моля се за вас и се надявам усмивките да  бъдат повече. Дано с помощта на Бога нещата да тръгнат в по-добра посока и да се нареждат към добро.Благодаря на доброволците, на кмета на Мламолово и на всички, които за пореден път помогнаха, за да се случат нещата и днес това семейство да има всичко най- необходимо за по-добър живот”, сподели развълнуван Лео Кадели. 

Най-добри пожелания към Хриси, Светла и Бай Христо отправи  и сърцатият Лукан, който съпътства Лео и спомага за  реализирането на всяка една кауза на  платформата. Той благодари на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев и председателя на ОбС Костадин Костадинов, които са помогнали с осигуряването на жилище и са съдействали за немалко организационни дейности, свързани с изпълнението на каузата. 

Най-развълнувана бе Хриси. Тя искрено благодари на всички за съпричастността и пожела здраве на доброволците. Младата жена трогна присъстващите с желанието й да подари плюшените си мечета на деца в нужда. Бащата Бай Христо с просълзени очи стисна ръка на Лео Кадели и го прегърна за благодарност. „Направихме за вас това, което бихме направили за нашите братя и сестри, дано сега си по-спокоен. Имаш работа, покрив за семейството си , имате всичко най-необходимо.Не сте богати, но ще живеете малко по-добре и по-спокойно”, успокои го албанецът, зарадвал стотици български семейства с добрините си.  

Десетки доброволци останаха в неделя до късно вечерта. До последно се проверяваше електрическата инсталация и се свързваха електроуредите. Семейството ще разполага с кухненска печка, хладилник, отоплителни уреди, баня, мивка, легла, шкафове, дивани и специално легло за нуждите на Хриси. Грижа за тях в бъдеще поеха доброволци, съседи, както и медицинската сестра от Спешна помощ  Нели Георгиева. Тя  направи  превръзка на крака на момичето, което страда от тежка форма на диабет. 
Нощта срещу понеделник бе първата в новия дом на семейство Секулови. Месечината огря чистият им двор, в който вече има дори посадени зюмбюли. Вътре е светло и топло. Семейството е спокойно, а доброволците щастливи, че сбъднаха една голяма мечта-  да дадат  шанс за по-добър живот на едни изстрадали и добри хора от Дупница.