Барокова музика, джаз и оперно пеене ще огласят двора на „Джамията” в Дупница

Летни музикални вечери на открито в Дупница с барокова музика, джаз и опера организира Николай Табаков. Пространството пред галерия „ Джамията” ще се превърне в сцена за провеждане на концерти, които да зарадват любителите на класическата музика и джаз изпълненията.

Музикалните вечери стартират на 31 август (събота), с участието на Collegium Lapis Lazuli – “По пътищата на стара Европа” с Мария Андреева цигулка, Бояна Андреева Виола Габриела Цветанова Виолоне, Мила Наумова чембало солисти: Дона Стоянова сопран, Анита Дафинска – мецосопран, Емил Михов – блокфлейта и Виола да гамба. 

„Организирането на такива вечери е моя отколешна мечта.Намирам двора на „Джамията” за едно от най-артистичните места в Дупница, но за съжаление то е едно и от най-неизползваните. Винаги съм си представял един музикален фестивал на това място.Надявам се тези дни да получат подкрепата на обществеността и фестивалът да се разраства, превръщайки се в ежегодно събитие”, сподели Николай Табаков. 

Той се е погрижил и за добрата атмосфера. Пространството пред двора на галерията ще бъде осветено и променено, за да се превърне в едно истински красиво място.
„Надявам се, да се получи едно вълшебно събитие, което да остави добър вкус и приятни изживявания за публиката в града. Хората ще могат да чуят джаз изпълнения и оперно пеене. Солисти на Бургаската опера ще представят популярни произведения. Нещо, което отдавна не се е случвало в Дупница на открито място.Осъществявам една красива идея, която искрено се надявам, че дупничани ще приемат”, разказа още музикантът общественик Николай Табаков.

Зад реализацията на проекта стоят предимно негови приятели, спомоществуватели и община Дупница, която е предоставила безвъзмездно пространството пред „Джамията” за провеждането на първите летни музикални дни в града.

Общинският съветник искрено се надява, че с провеждането на подобни събития, градът ще привлече публика от други градове, както и ще възвърне спомените за времето и духа, когато в него се организираха първите в страната хепънинги, рок, метъл и поп концерти на открита сцена. 

Програма: 31 август, събота, 19:30 часа 
Collegium Lapis Lazuli – “По пътищата на стара Европа” Мария Андреева цигулка, Бояна Андреева Виола Габриела Цветанова Виолоне, Мила Наумова чембало солисти: Дона Стоянова сопран, Анита Дафинска – мецосопран, Емил Михов – блокфлейта и Виола да гамба
2 септември: Джаз концерт на група Story Tailors – София
4 септември: “Сърцето на музиката” 
Гергана Русекова мецосопран. Йоана Кадийска мецосопран Милен Станев – пиано Място: Двора на изложбена зала Джамията, гр. Дупница Начало 19:30 часа!