20-ти юбилеен випуск абитуриенти изпраща СЕУ "Св. Паисий Хилендарски" – Дупница

   Юбилеен,  20-ти випуск абитуриенти изпрати  СЕУ  „Св. Паисий Хилендарски" в Дупница. 44-ма  зрелостници бяха аплодирани от цялото училище,  в тържествения момент на раздяла с последния звънец. Абитуриентите  бяха  изпратени с десетки аплодисменти и  пожелания за здраве и  много бъдещи успехи в живота.  Най -развълнувани бяха малките възпитаници на предучилищната група, които за първи път наблюдаваха тържественото събитие. Погледите им останаха приковани дълги минути от  церемонията по предаването на българския трибагреник, музикалната програма и трогателните думи, които ученици и учители си споделяха на раздяла. 

„Скъпи учители, ученици, родители и гости. За СЕУ  „Св. Паисий Хилендарски" днес е голям празник,  защото изпращаме випуск 2022 година.Това е  нашият юбилеен 20 –ти випуск. Скъпи дванадесетокласници, скъпи  зрелостници, днес вие все още сте ученици. Но самата дума подсказва, че вие вече сте зрели и уверени млади хора. Знаете какво сте научили, но още по-важното е, че знаете какво още трябва да научите. Защото човек се учи през целия си живот. И тъй като предстоят важни стъпки за вас, ви пожелаваме на всички да сте живи и здрави. Да се представите успешно на държавните зрелостни изпити и на кандидатстудентските изпити. Изберете си професия, която е подходяща за всеки един от вас и се реализирайте като достойни граждани на нашата родина. Благодаря на всички учители, които ви обучаваха и ви предадоха знанията си. Благодаря и на вашите родители, които се довериха на опита и професионализма ни. След броени минути за вас ще удари последният училищен звънец. Гордеем се с вас, защото положихте усилия. Запазете скъпи спомени за нашето училище и  всички нас,  в сърцата си. Знайте, че винаги сте добре дошли тук, за да споделите успехите си с нас. Пожелавам ви много успехи и късмет”. С тези думи се обърна към абитуриентите директорът на СЕУ „ Св. Паисий Хилендарски” - Виолета Инкьова. 

Възпитаниците на класните ръководители Славчо Бонев и Ета Захариева с прочувствени думи благодариха на своите учители за знанията, всеотдайните грижи и преодолените трудности по пътя, който заедно са извървели.  Анжела Василева и Диана Георгиева отправиха благодарност от името на 12 „а” и 12 „б” клас, които завършват профилирани паралелки с изучаване на английски и испански езици. 

Учителят Славчо Бонев събра погледите и ръкоплясканията на всички присъстващи, след като хванат под ръка със своя ученичка,  преведе класа през двора на цялото  училище. Под бурните аплодисменти на ученици и учители гордата класна ръководителка Ета Захариева също дефилира със своя любим клас. Повечето абитуриенти споделиха, че ще продължат своето образование в различни висши учебни заведения в страната и чужбина. Немалка част от тях са насочили поглед към университети в Испания, Франция, Англия и САЩ. Немалка част от зрелостниците споделят, че искат да напуснат страната и да имат възможността да се докоснат до други различни култури и образователни програми. „Искам да изляза, да разгледам света, да уча на друго място и един ден отново да се върна в България. Мисля, че в Испания ще получа по-добро образование отколкото тук и се надявам да замина и да продължа обучението си там”, сподели абитуриентка от Дупница. 

Броене до 12, бурни ръкопляскания и щастливи викове изпълниха двора на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски”. Много песни и прекрасни вокални изпълнения подариха на публиката по-малките възпитаници на училището, дошли да си кажат сбогом със завършващите абитуриенти. Часове наред целият квартал около школото бе огласен от празничното настроение на завършващите, клаксони на автомобили и песни. На 21-ви предстои абитуриентския бал на 12 „а” и 12 „б”, в град Банско.