На 24 септември, 1991 година Нирвана измества Майкъл Джексън от музикалните класации

   На 24 септември, 1991 година светът се събуди с един албум, след който музиката повече не бе същата.

Едва ли това изглежда възможно, но меланхоличната, мрачна, тъжно-иронична група – Нирвана издава албум, който измества не кого да е, а самия Майкъл Джексън от класациите.

   Работата по вторият студиен албум на Нирвана - "Nevermind" започва още през 1990 година, като първоначалната идея е била името да бъде "Sheep". Това е трябвало да изрази позицията на бандата по отношение на операция "Пустинна буря", но когато записите завършват, Кобейн вече не харесва заглавието. Тогава Крист Новоселич, басистът на групата предлага "Nevermind". Кобейн го харесва и така то не се променя.

   И така, стигаме до "Smells like teen spirit", която според някои музикални специалисти е най-добрата песен на 90-те години на миналия век. Всъщност - "Teen Spirit" e марка дезодорант. Катлийн Хана, вокалистла на бандата "Bilini Hill" пише със спрей на една стена, че Кобейн мирише на този дезодорант, заради приятелката, с която той е тогава. Останалото, както се казва, е история.

   Албумът е толкова успешен, че измества Майкъл Джексън от челото на класациите, което изглежда наистина невероятно. "Nevermind" е продаден в над 30 милиона копия, което го прави един от най-продаваните рок албуми в историята.

   Благодарение на този албум грънджът става доминантния стил музика, който се излъчва по американските радиостанции в началото на 90-те години на миналия век.