Зверска катастрофа на улица „Орлинска”, при "Цигането"

Опел се вряза в къща на улица „Орлинска”, шофьорът: Не помня нищо 

Тойота Ярис летя 30 метра по тротоара и се заби в паркирани автомобили 

   Зверска катастрофа беляза края на изборния ден в Дупница. За щастие тежкият пътен инцидент в квартал „Горна махала” се размина без жертви. 

Водачите на двата автомобила, участници в ПТП-то, са с охлузни рани, като единият бе транспортиран в Центъра за спешна медицинска помощ със съмнение за комоцио. 

Инцидентът стана около 18,35 ч. в близост до т.нар. площад „Цигането” в Дупница. Двата автомобила са се движили един зад друг в посока Механотехникума, като веднага след пешеходната пътека шофьорът на „Опел Мерива”, движещ се с висока скорост, удря в задната част автомобил марка „Тойота Ярис”. След удара и двамата водачи губят контрол над управлението на автомобилите. Опелът се забива в ъгъла на близката жилищна сграда до паметната плоча на майор Орлински. От силния удар Тойотата Ярис буквално прелита около 20-30 метра през целия тротоар, като водачката помита паркираните в близост автомобили и се спира в един от тях. 

Пред радио „Астра плюс” пострадалата разказа, че ударът е бил толкова внезапен и силен, че не е могла да разбере какво се случва и по никакъв начин не е успяла да овладее автомобила. „Имах чувството, че летя”, разказа жената, която имаше охлузна рана в областта на лицето. След сблъсъка шофьорът на Опела бе във видимо неадекватно състояние и сподели, че няма спомен от инцидента. Вследствие на удара се бяха задействали въздушните възглавници на автомобила, а според неговата спътница той е излетял на съседната седалка. 

Свидетели на тежката катастрофа разказаха, че сблъсъкът е бил толкова мощен, че се е разнесъл истински тътен в целия квартал, сякаш е гръмнал бойлер. Тойотата Ярис буквално е летяла по тротоара на улица „Орлинска”. „Истинско чудо е, че няма сгазени пешеходци предвид, че тротоарът е в близост до спирка и срещу големия търговски център Ритейл Парк Дупница”, споделиха очевидци и живеещи в близост до мястото на инцидента. 

За броени минути пристигнаха екипи на полицията и Спешна помощ. Десетки се бяха събрали и коментираха, че на това място често се случват транспортни произшествия и застрашават живота на живущите в Горна махала.