Затвориха за ремонт една от най-разбитите улици в Дупница

   Улица „Метоха” в Дупница е затворена от днес за преминаване на моторни превозни средства. Участъкът, който е вход към Градската градина, ще бъде изцяло ремонтиран - с подмяна на водопроводи, нови тротоари и асфалт. Освен нея, ремонтът обхваща и улица "Генерал Георги Тодоров". До приключване на ремонтните дейности за вход и изход на Градската градина ще се използва само улица „Кокиче”, предупреждават от общинския пресцентър. Полиция, Пожарна и Бърза помощ са уведомени за стартиралите ремонтни дейности. Поставени са вече информационни и указателни табели.

   Кметът Методи Чимев коментира, че улица „Метоха”, която е павирана, не е била ремонтирана от направата й, но миналата година е била включена в списъка с капиталови разходи. Съседната улица "Кокиче" пък вече е асфалтирана, като остава за рехабилитация само един малък участък в Градската градина, свързващ двете улици. Кметът Методи Чимев посочи, че в този участък преминават два водопровода, което ще наложи воден режим, докато трае подмяната им. От Община Дупница съобщават и че до 20-ина дни ще бъде изградена и монтирана и новата светофарна уредба на кръстовището при "Севдината фурна".

   От днес започна рехабилитацията на уличната мрежа по селата в община Дупница. Фирмата, която спечели обществената поръчка за тази дейност стартира от село Бистрица. За 16-те села са заложени над 400 000 лева от бюджета на Община Дупница. Кметовете и кметски наместници на малките населени места са хората, които посочват невралгичните участъци за ремонти, съвместно с комисия от общината и фирмата-изпълнител. Общата прогнозна стойност за кърпене е минимум 14 200 квадратни метра. Срокът за приключване на дейностите в селата е 45 дни. Рехабилитация на уличната мрежа тече и в Дупница, а до дни ще стартира и по 4-класната пътна мрежа.