Затварят Триажният кабинет в Дупница

Убедих се, че човешкият живот в РЗИ-Кюстендил не струва и 6 лева, колкото е цената на един тест, категоричен е зам.кметът на Дупница

   Община Дупница затваря Триажния кабинет в града от днес. Единствената причина е в липсата на тестове, които трябваше да осигурява РЗИ-Кюстендил, които обаче от началото на месеца спряха доставките, съобщават от пресцентъра на общината. "След безумния отказ на РЗИ-Кюстендил да продължи осигуряването на тестове, сме принудени да го затворим от днес. Кметът инж.Методи Чимев бе разпоредил да купуваме тестове, само и само кабинетът да продължи да функционира и да бъде своеобразен филтър за хора със симптоми на Ковид, но това няма как да продължи. През миналата седмица получихме известен брой тестове и от Ротари клуб-Дупница, но и те вече свършиха. Тази сутрин бяха останали 9 броя тестове и след изчерпването им - затваряме. Нямаме избор", заяви зам.кметът на Дупница Крум Милев.

"Какво ще последва от тук насетне за жителите на общините Дупница, Бобов дол и Сапарева баня, най-вече за болниците и медицинското обслужване - съмнявам се, че шефът на РЗИ-Кюстендил си задава този въпрос. Никога не е ставало въпрос да издава Триажът зелени сертификати, а да облекчи, повтарям облекчи работата на медиците. Досега през триажът всекидневно преминаваха по над 100 със симптоми на Ковид, а сега всекидневно ще се трупат пред кабинети, пред лаборатории и болниците. Всеки ден по над 100 човека! Всеки ден над 100 ще бъдат контактни на десетки други заради меко казано престъпното решение на РЗИ-Кюстендил, което предрешава човешки съдби, с други думи ще се сее смърт в мирно време. А в събота и неделя - адът ще бъде в болниците", допълни Милев.
"С това си престъпно решение, се убедих, че човешкият живот в РЗИ-Кюстендил не струва и 6 лева, колкото е цената на един тест. И ще попитам шефът на РЗИ-Кюстендил: Спите ли спокойно, д-р Величков", заключи Милев.

При желание за получаване на повече информация от гражданите за отказа на РЗИ-Кюстендил да осигурява тестове, могат да звънят на телефоните им: 078 558 201 - РЗИ-Кюстендил или на 078 558 201 - д-р Златко Величков.