Започна асфалтирането на улица "Георги Икономов"

   Асфалтирането на улица "Георги Икономов" в Дупница започна от днес. Ремонтът по нея е част от проекта "Интегриран градски транспорт" и след като бе подменен водопровод и канал, започна и "запечатването" й с асфалт, а след това предстои и изграждането на тротоари. В следващите дни са възможни затруднения при преминаването на моторни превозни средства в района, предупреждават от Общината.
   Улицата, по-известна със старото си име "Бригадирска", не бе ремонтирана никога, но през 2015 година Община Дупница успя да я включи в европейски проект за цялостния й ремонт. Европейското финансиране обхващаше по изискване само надземната инфраструктура. Кметът Методи Чимев обаче успя да договори от Държавния бюджет безвъзмездно финансиране за подмяната на водопровод и канал по трасето на проекта, където той не е подменян. Заради съдебни саги и обжалвания още на ниво обявяване на поръчка, проектът стартира с почти година и половина закъснение едва през есента на миналата година. "Опитът на някой да бламира този изключително важен проект за града не успя. Впрегнахме целия ресурс и се наложи да стартираме есента заради сроковете, които имаме и това доведе до неприятностите с разкопаните улици през зимата и тяхната непроходимост. Дискомфорт ще има и в следващите няколко месеца до лятото, когато приключваме проекта", обясни кметът Чимев.
   От другата седмица стартират ремонтните дейности и по други две натоварени улици "Венелин" и "Отец Паисий", които също са част от проекта. Движението на автомобили ще бъде затруднено, но ще бъдат поставяни указателни табели.