Заплашиха кмета на Мурсалево с убийство

   Кметът на село Мурсалево, община Кочериново, Робертино Киров е получил заплаха за живота си, съобщиха от МВР. Служители на полицията в Рила са задържали вчера 65-годишен софиянец за отправена заплаха за убийство спрямо длъжностно лице – кмета на село Мурсалево. Задържаният е бил в явно нетрезво състояние. По случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

   Робертино Киров обясни пред Астра Плюс, че инцидентът е започнал, след като 65-годишния мъж е нападнал с ритник работник към кметството. „Ние правехме разбор на работата си, а той дойде и почна да се заяжда за някаква крушка. Започна да псува и ритна работника в корема. Аз го защитих. Повалих нападателя на земята, защото беше много агресивен. Той започна да крещи, че ще ме убие, а аз извиках полицията”, обясни ситуацията Робертино Киров.

   Кметът на Мурсалево потвърди, че нападателят е бил под въздействие на алкохол, но допълни, че това не оправдава действията му. „Като цяло беше малък инцидент, но не е приятно някой да ви заплашва с убийство. Намесих се при самозащита и се радвам, че не стана нещо по-сериозно. Работникът, който бе ударен, обаче е доста стресиран”, каза още Киров.

   По думите му, нападателят е с 18 задържания в полицията за хулиганство. „Родителите му са от Мурсалево, а той е живял в София, където също има такива прояви”, допълни Робертино Киров. Кметът каза и че и друг път е ставал обект на заплахи от други хора, които след това се разкаяли за думите си.