Задържане под стража за Борислав А , отмъкнал пари и документи от 53 годишна дупничанка

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Борислав А. Той е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Кюстендил за грабеж, представляващ опасен рецидив - престъпление по чл. 199, ал.1, т.4, във вр. с чл. 198, ал.1 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5- 15 години и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

На 22.02.2021 г., на ул. „Велико Търново“ в Дупница са отнети чужди движими вещи – дамска чанта, портфейл, парична сума около 500  лева и банкови карти от владението на дупничанка, като е употребена сила- блъскане и дърпане. Задържан е 27- годишния Борислав А., като досъдебното производство е прието по компетентност от Окръжна прокуратура.
Събраните по делото доказателства, на този етап от разследването формират извод за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което му е било повдигнато обвинение. Той е осъждан многократно. Последното си наказание и изтърпял на 11.11.2020 г. Самопризнанията му не изключват реалната опасност да се укрие или да извърши престъпление, се казва още в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.

Определението подлежи на частна жалба или протест пред Апелативен съд – София, в 3 дневен срок.