За 24 часа: 3 починали в болници в областта, сред тях мъж на 47 г. без заболявания

   Нови  55 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил през изминалото денонощие. Положителните случаи са от общините: Дупница – 30, Кюстендил – 13, Кочериново – 5, в Бобов дол – 4, Бобошево – 2 и Сапарева баня – 1, съобщават от Областния оперативен щаб. 
     
В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 18 души. На интензивно лечение са трима от тях, има шестима други в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко. 
     
Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 33 лица. Трима от тях са интубирани, има и 17 пациенти на кислород и в средно тежко състояние. 
     
В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 24 пациенти. Четирима от тях са в по-тежко състояние, а 12 са на кислородна терапия и в средно тежко състояние. 
     
През изминалото денонощие има починали трима души: 70-годишен мъж, с придружаващи заболявания, от община Дупница; 47-годишен мъж, без придружаващи заболявания, от община Сапарева баня и 56-годишна жена от община Сапарева баня. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.