За 121-и път! Дупнишкият театър представя на домашна сцена "Г-н Ганьо Балкански"

   Дупнишкият театър ще изиграе на домашна сцена 121-ото си представление на спектакъла "Г-н Ганьо Балкански". Освен България, пиесата посети вече 10 държави - САЩ, Канада, Англия, Белгия, Германия, Австрия, Сърбия, Македония, Гърция и Кипър. За 121-и път дупнишките актьори ще я играят на сцената на Общински драматичен театър „Невена Коканова” на 11 ноември, понеделник, от 19 ч.

   Георги Данаилов пише "Г-н Ганьо Балкански" по текста на Алеко Константинов специално за 60-годишнината на Георги Калоянчев. Премиерата на спектакъла е през 1985 година. Сега в ролята на Ганьо е синът на Калата - Ивайло Калоянчев, който според думите на баща си "може да играе по-добре от него, може да играе по-зле от него, но като него не може". А дали е изцяло отрицателен Бай Ганьо или има нещо положително в него, в пиесата си Георги Данаилов пише: "Бай Ганьо не е чак толкова лош, колкото се стремят да го изкарат някои учени глави. Той си обича келепира, но всичко му е на ачик. Ако искаш го пускай, ако искаш го гони".

    Освен Ивайло Калоянчев на сцената на театъра в Дупница ще видите и Славчо Пеев, Веселин Цанев, Иван Иванов, Петко Каменов, Георги Бояджиев, Снежана Малковска, Василка Сумева и Виктория Янева.