Времето до края на седмицата

   В понеделник сутринта ще е мъгливо в някои ниски райони на страната – в котловини, низини и покрай водоеми. Денят обаче ще е слънчев с динамична разкъсана облачност и температури следобед между 11 и 16 градуса. Едва привечер облаците ще станат по-плътни, а от северозапад ще започнат валежи от дъжд.

През нощта срещу вторник и във вторник през страната ще премине студен атмосферен фронт с усилване на вятъра и понижение на температурите. Застудяването ще е причина за валежи от сняг по планините и по местата с по-голяма надморска височина в западната половина на страната.

По планинските проходи на моменти снеговалежите ще са интензивни с предпоставки за навявания и усложнен трафик.

В сряда и четвъртък ще е студено и ветровито с дневни температури между 5 и 10 градуса. И през двата дни ще има слаби снеговалежи тук-там около планините на Западна и Централна България.

В петък вятърът ще утихне, а температурите слабо ще се повишат. В дните около самия край на месеца метеорологичните модели чертаят възможно преминаване на средиземноморски циклон в комбинация с по-студен въздух от север. В зависимост от траекторията на циклона ще има период с по-ниски температури и снеговалежи.