Виктория Василева отново оглави листата на „Има такъв народ” в област Кюстендил

   Главният секретар на Партия „Има такъв народ” Виктория Василева  отново оглави челната позиция в кандитдепутатската листа за област Кюстендил. На изминалите избори за 45 Народно събрание Василева влезе в парламента именно от  10 МИР, след като отстъпи мястото си от 26 избирателен район- София на следващия в листата. Новоизбраният общински  координатор в Дупница стоматологът  д-р Здравко Данаилов е регистриран едва на 4 позиция. Партията на Слави Трифонов е поставила на второ място Андрей Михайлов, на трето място се нарежда Снежанка Райчова Траянска, счетоводител и вещо лице в Окръжен и Административен съд в Кюстендил. Тя замени на поста сваленият по време на извънредно заседание областен координатор о.з. подполковник Огнян Иванов. На същото заседание бе отстранен и общинският лидер в Дупница Николай Златарски, който на миналите избори се яви като кандидат за народен представител.  Петото място в настоящата листа е за Антон Стойнев, а на последното шесто място е вписан Йордан Лазаров. 

Проблемите в областната структура на „Има такъв народ” продължават и в навечерието на предстоящите избори. Хора близки до кухнята на партията разказват, че между старото и новото ръководство съществува напрежение. Част от привържениците на Златарски са се отдръпнали от партията след настъпилите промени. Новото ръководство пък е наследило немалко нередности от предхождащото го и ще търсят отговорност за действията.  

Разцеплението в организацията настъпи веднага след миналите парламентарни избори.  В „ябълката на раздора” се превърна решението на Виктория Василева да заеме депутатско място от 10 МИР, с което не позволи на Златарски да влезе в парламента. Това стана причина той да подаде оставка и да отправи публични обвинения към Василева, която по думите му тогава е обслужвала корпоративни интереси.