Възобновяват ремонта на Младежкия дом в Дупница през март

   Ремонтът на Младежкия дом ще бъде възобновен през март, съобщиха от община Дупница. „Очакваме ремонтът да тръгне отново напролет – от 1 март. Работата беше спряна не само заради студа през зимата, но и заради проблеми в проекта. Той е разработван през 2010-2011 г. и оттогава досега са извършени много промени в строителството, които се вземат предвид. Липсваха детайли, касаещи ел. инсталацията, отоплителната инсталация, достъпа за инвалиди”, каза  зам.-кметът Олга Китанова. 

Припомняме, че преустройството на сградата на Младежкия дом в Исторически музей започна през април миналата година, когато беше направена церемония с първа копка. Строително-монтажните дейности бяха спрени през януари тази година, след установени непълноти и неточности в одобрения инвестиционен проект.  Ремонтът трябва да приключи в края на месец юни тази година.  
Както е известно, след преустройството в сградата ще продължи дейността си Общинският исторически музей, който ще изложи своите експонати. Досега музеят нямаше такава възможност и това е сериозна пречка за работата на институцията. Както и огромна липса за общината, едно от намеренията на която е да развива културен туризъм.