В Дупница приеха програмата за закрила на детето

   Броят на децата в Дупница, които употребяват и разпространяват наркотици, расте. В Дупница съвсем свободно се продават наркотици, балони с райски газ, които се купуват от деца. В дискотеки, нощни  и питейни заведения се допускат деца под 18, под 15 и под 13 години. Това посочи на заседанието на Общинския съвет неговият председател Костадин Костадинов, който за пореден път апелира институциите да обърнат внимание на задълбочаващите се проблеми.

Поводът за призива бе докладната записка на кмета Методи Чимев относно приемането на Общинската програма за закрила на детето за 2022 г.  Общинският съвет трябва да заостри вниманието върху проблемите, касаещи закрилата на детето. Защо се продават наркотици и балони с газ на деца? Защо деца са допускани  в дискотеки и нощни заведения?, обърна се към комисията за закрила на детето шефът на местния парламент. Костадинов призова институциите в града, сред които полицията и прокуратурата, по-често да правят проверки. „Ако зависеше от мен, тези проверки щяха да бъдат ежедневни”, заяви Костадинов.

Програмата за закрила на детето на територията на общината бе приета с гласовете на 23-ма общински съветници, като при вота имаше и 4 гласа  „въздържал се”.