Условна присъда за мъж  унищожил лек автомобил в с. Слокощица

   Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, определи Районен съд – Кюстендил, като одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата на обвиняем, който се призна за виновен в унищожаване на лек автомобил „Ауди А4“. Причинените вреди от престъплението в размер на 2603 лв. са възстановени.

М. К. се призна за виновен в това, че на 31.03.2021 г., в с. Слокощица е унищожил противозаконно чужда движима вещ – лек автомобил „Ауди А4“, на стойност 2603 лв. Обвиняемият е осъществил престъпното деяние при форма на вина Пряк умисъл. Сторените разноски по делото, в размер на над 2 000 лв. за извършените експертизи се възлагат на обвиняемия М. К.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът отмени постановената по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение „Парична гаранция“, в размер на 3 000 лв. Това определение подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 7- дневен срок.