Три зали отварят врати за децата в Дупница по време на ваканцията

   Кампанията за деца в Дупница "Активно лято 2019" стартира на 1 юли, съобщиха от общинския пресцентър. Мероприятието тази година е удължено и ще продължи 5 седмици. В предните издания в продължение на 4 седмици стотици деца на възраст от 8 до 14 години се включиха в различни инициативи, организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Дупница. Именно поради огромния интерес, тази година кампанията ще продължи по-дълго. Подготвени са работилнички за деца, които отново ще се научат да майсторят, творят и развиват своите умения. Целта е да трупат знания от различни области - изкуства, спорт, музика, превенция. Необходимите пособия и материали се осигуряват от Община Дупница.

   „През миналата година в някои мероприятия се включиха по над 150 деца, така че сега имаме готовност освен залата на Общински съвет, да реагираме и с други две зали в сградата на общинска администрация", обясни кметът Методи Чимев.

   Първата работилничка е насрочена за 1 юли от 10 часа в Заседателната зала на Общински съвет. Всички останали мероприятия ще започват в същия час.