Трагедия! Студът взе две жертви в област  Кюстендил!

   Студът взе две жертви в област  Кюстендил. Рано сутринта в понеделник, на разклона за село  Баланово в местността „Полето”  е открит трупът на 80-сет годишна жена от село Баланово . Тя е била обявена за издирване от своите близки още в събота. Жената страдала от деменция и често при излизане извън дома се губела по пътя. Според хора от селото 80-сет годишната баба неколкоктратно е обявявана за издирване и е търсена от полицията и жителите на Баланово . Екип от криминалисти  на  Районно управление-Дупница е установил при огледа, че върху тялото на жената няма следи от насилие. Вероятната причина за смъртта й е премръзване.Уведомена е прокуратурата.

Жертва на ниските температури, студът и виелицата стана и мъж от Кюстендил. Неговият труп е намерен в неделя под моста до градския плаж . Мъжът е  местен клошар, който до момента е с неустановена самоличност.  При извършения оглед на място от дежурна полицейска група следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство в Районно управление- Кюстендил.

В края на миналата седмица е намерен трупът на 50-годишен мъж в къщата на родителите му в село Гюешево. При извършения оглед на място служителите на Районно управление в  Кюстендил също не са открили следи от насилие. 

През почивните дни атмосферните условия в областта бяха изключително тежки. Екстремно ниските температури, виелиците и снегонавяванията поставиха Кюстендил в челната класация на градовете с най-ниски температури.