Сняг и минусови температури за начало на седмицата

   Днес ще остане предимно облачно и ветровито с умерен, в източната половина от страната силен вятър от север-северозапад. С него ще нахлува студен въздух. През деня, главно в планинските райони, ще превали слаб сняг, който следобед ще спира, а над западните райони на страната ще има и по-съществени разкъсвания на облачността. Ще е студено с максимални температури между минус 5° и 0°.
Най-студено ще е в отделни котловини в Западна България и Средногорието - до минус 13°С. Вятърът в страната ще е умерен , в източната половина от страната - и временно силен от север-североизток.
През деня в понеделник валежите ще са по концентрирани в планините и предпланинските райони северно от Стара планина и там ще превалява  слаб сняг, който след обяд ще спира. 

По-съществено подобрение на времето очакваме в западните райони на страната, където облачността временно ще се разкъса. 

През деня температурите ще останат под нулата и очакваните максимални  градуси ще бъдат между минус 5° и минус 2°. Малко по-високи очакваме да са те в Югозападна и крайните Югоизточни райони – около 0°С.

Времето в планините ще е облачно и с валежи от сняг. Ще продължи да духа силен, по билата - и временно бурен вятър от североизток . По планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Остава висок рискът от лавини на Витоша, Пирин и Рила. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 11°, на 2000 метра - около минус 15°

Времето във вторник 
Облачността в страната ще се разкъса, а над планинските и източните райони ще е по-често значителна и на отделни места ще превалява слаб сняг. Вятърът в Северозападна и Западна България отново ще се ориентира от северозапад и температурите чувствително ще се понижат. Сутринта във вторник ще е по-студено, особено в котловините в Западна и Централна България, където минималните температури ще са между минус 15 -17°.

След обяд ще започне слабо повишение на температурите, но дневните стойности в по-голямата част от страната ще останат ниски - между минус 4° и 1°.

В планините ще остане облачно с валежи от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 12°, на 2000 метра - около минус 17°.