След скандал в София - прокуристът на общинската болница в Дупница М. Жайгарова готова да хвърли оставка

   Прокуристът на общинската болница в Дупница Мария Жайгарова е готова да си подаде оставката на момента. Това обяви председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов. Поводът е скандалът със злоупотреба със средства по европейски проекти в софийската болница „Св. Анна”, където е замесено името на Жайгарова. Костадинов заяви на пресконференция днес, че е провел разговор с Мария Жайгарова, която по думите му се чувства невинна, но ако някой смята, че тя е уронила престижа на общинската болница в Дупница, ще се оттегли. „Ако се стигне до оставка, това ще отвори проблем с избора на нов управител на дупнишката болница”, прогнозира Костадинов. Според него не е изненада, че лечебното заведение е на печалба, изненада е, че печалбата е огромна, визирайки изнесената информация от общинския пресцентър, че за 2019 г. болницата е реализирала печалба от около 800 000 лева.

   На пресконференцията си днес Костадин Костадинов коментира и друго общинско предприятие – ГУМ. Председателят на Общинския съвет бе категоричен, че щандове в ГУМ ще има този, който даде най-добра цена, без значение коя е фирмата или търговеца. По думи на Костадинов, интересът от страна на фирми е постоянен, но посочи, че 17 лева на квадратен метър е твърде ниска наемна цена.

   Костадин Костадинов засегна и трето общинско предприятие – ВиК. Той каза, че към момента няма отговор какво ще се случи с дълговете на дружеството в размер на около 900 000 лева, когато то официално стане част от Областната водна асоциация. Утре, вторник, ще се проведе работна среща с представители на Кюстендилска вода, на която ще бъде засегнат и този въпрос. Що се отнася до цената на водата в Дупница, която се очаква от 1 април да стане 2,02 лева, Костадинов каза, че това е нормално, тъй като по думите му „цената не може да се запази 10 години”.