Слънчев и топъл четвъртък

   През деня ще бъде слънчево и по-топло, с температури от 16 до около 21 градуса.  Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Над планините ще бъде предимно слънчево. Максималните температури на височина 1200 метра - около 11°, на 2000 метра - около 4°.

В петък облачността ще бъде променлива, с по-значителни временни увеличения на север. Минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните ще се повишат още и ще достигнат 18 до 23, 24 градуса. Топло, слънчево или с висока облачност, ще остане времето и в събота. Минималните температури ще са от 4-5 до 10 градуса, а дневните в повечето места от 19 до 24, 25.

Привечер вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне промяна на времето.
В неделя облачността ще бъде значителна. Ще започнат превалявания от дъжд, а с нахлуването на студен въздух от север-северозапад температурите ще се понижават.

В следобедните часове ни очакват почти повсеместни валежи от дъжд, а привечер и срещу понеделник, според сегашните прогнозни модели, дъждът във високите западни полета, включително в Софийско, ще се премесва и преминава в мокър сняг.  Температурите след обяд ще бъдат от 8-10 градуса на запад до 15 на изток, но бързо ще се понижават.

В понеделник валежите ще продължат, като по високите места – западните полета, Предбалкана и високите части на Лудогорието ще са от мокър сняг.

Минималните температури ще бъдат от 1 до 6, а дневните – от 4-5 до 10-12 градуса, малко по-ниски в местата с по-интензивни валежи.

Според предварителните прогнози, времето ще остане по-студено от обичайното за периода поне през първата половина на следващата седмица.