Скок на карантинираните деца в Дупница, вече над 70 са по домовете

   71 са вече карантинираните деца от детските градини на територията на Община Дупница, а едно е с положителен резултат, сочи справка публикувана на официалния сайт на кметството. Почти всички са от Детска градина  „Калина”,  от където вече три от групите са по домовете. Две са учителките дали положителни резултати за Ковид-19, а четири са карантинирати. В училищата на територията на общината под карантина са поставени един учител и двама ученици. Във вторник 67 души са преминали и ползвали услугите на Триажния кабинет в града, като положителни проби са налице при 16 от тях. 

Същевременно намалява броя на новозаразените и хоспитализирани с Ковид-19 в община Дупница. Справката на областния кризисен щаб показва, че новорегистрираните случаи са само 11.   

39 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Един от тях е на интензивно лечение, а други 30 са в средно тежко състояние и на кислород.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 32-ма души. Един от тях е на интензивно лечение, а други 22-ма са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.