Ще ваксинират срещу Ковид-19 в парк „Рила”

  Общо 25 са положителните случаи с Ковид-19 за изминалото денонощие в област Кюстендил. Положителните проби по общини са: Дупница - 12, Кюстендил - 10, в Рила, Бобов дол и Трекляно има по 1 нов случай, съобщават от Областния оперативен щаб. 

От Регионалната здравна инспекция в Кюстендил информират, че за улеснение на гражданите тази събота /28.08.2021 г./, от 16:00 до 19:00 часа, в парк “Рила” в град Дупница, чрез мобилен имунизационен кабинет, ще се извършва ваксинация срещу Ковид-19. 
     
Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил има хоспитализирани 17 лица. Един пациент е на интензивно лечение, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние. 
    
Към този час в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница има настанени 6 души. Един от тях е в крайно тежко състояние и интубиран, още един друг е постоянно на кислород. 
     
В Ковид отделението на МБАЛ "Св. Иван Рилски 2003", град Дупница са настанени за лечение 10 души. Един пациент е в реанимация и в тежко състояние, а други трима са на кислород.